Hopus Pocus

Să fim bine înțeleși
Asociația Vrăjitorilor din Orz nu e un sindicat ce luptă pentru drepturile actorilor din filmul cu aproape același nume. Nici măcar nu cred că e preferatul vreunuia dintre noi, cu toate că tuturor ni se pare cool Omul de Tinichea și e clar că absolut toți apreciem valoarea Leului. Chiar dacă iubim câinii nu suntem aici nici pentru o viață mai bună pentru Toto.
 
Trecând în partea întunecată, nu știm noi foarte multe vrăji însă le știm pe cele care contează. Și o să vă dezvăluim și vouă câteva din secretele noastre. Secrete de vrăjitori, vrăjitori ai berii.

Dezlegăm vraja ficțiunii și vă spunem adevărul. Ne numim așa pentru că e printre primele jocuri de cuvinte născocite de mințile noastre. Apariția asociației e normală deoarece ideea fierbea de mult timp în noi și abia aștepta să iasă la suprafață. Această entitate este de fapt doar atribuirea unei fețe legale, oficiale, pasiunii noastre pentru bere. Ce ne dorim prin existența ei e interacțiunea cu oameni la fel de  pasionați ca și noi, ne propunem promovarea culturii berii, a metodelor de fabricare a berii și a modului în care se realizează o degustare de bere. Vrem neapărat ca lumea să conștientizeze diversitatea acestui produs iar cand e vorba de bere să știe să aprecieze calitatea și nu cantitatea.
 
După ani de degustări credem cu tărie într-o singură frază:
“Omul căruia nu-i place berea nu a fost încă îndrumat spre o bere de calitate, pe gustul său.”
 
Putem sa le descoperim împreună.
Povestim despre gusturi, arome, ingrediente clasice și exotice, stiluri, culori, călătorii și experiențe.

 

 

Procesul de fabricare a beriiPasul 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod.

Pasul 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod.

Pasul 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod.

Pasul 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod.

Pasul 5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod.

Evenimentul care a adus pentru prima dată împreună microberării precum Ground Zero, Sikaru, Zăganu, Sara, Clinica de Bere, Nemțeana și Hophead a fost unul cu adevărat reușit.
 


Noi, Vrăjitorii din Orz suntem foarte fericiți și onorați că am fost acolo și în plus că am putut organiza o altă premieră pentru România, primul concurs național destinat iscusiților hemebreweri și berilor lor speciale. Au fost prezenți foarte mulți oameni talentați în ale brewing-ului și vă spunem drept, berile lor ne-au dat pe spate. În urma micului nostru concurs amical am facut și un top și am dat și niște premii inedite.
 
Este excelent că s-a format o comunitate și nu putem bănui decât că aceasta va avea un cuvânt major în ceea ce privește viitorul berii craft românești. Și ar fi păcat să nu fie așa. Vorbim despre toți cei prezenți acolo, despre entuziasmul și prietenia cu care ne-au împărtășit povești cu și despre bere.
 
Apecierea și respectul merg către toți cei implicați, către prietenii noștri Norbert, Flaviu, gazda noastră - Restaurantul Hugo, excelentele microberării românești, către curajoșii homebreweri și tuturor celor care au ales să bea împreună cu noi o bere de calitate.
 
Am simțit pasiunea pentru bere peste tot unde pășeam. Lucrul ăsta e copleșitor pentru niște vrăjitori de rând însă pe noi ne-a ambiționat. Inventăm vrăji noi și ne vedem curând la următoarea întâlnire.

 
 
 
 

Vrei sa ni te alaturi?

Inscrie-te aici!

Parteneri

  • Partners
  • Partners
  • Partners
  • 1

Despre noi

Asociatia Vrajitorilor din Orz

Social Media

Stay connected and follow us: